Köszöntjük weblapunkon
Értesítés PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatom Önöket, hogy áramszünet miatt a polgármesteri hivatal

2018. november 29-én (csütörtökön) 08.00 órától 17.30 óráig

csak ügyfélfogadási ügyeletet tart.

Megértésüket köszönjük!

 
Tájékoztatás PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatala ügyfélfogadási rendje megváltozik:

a települési ügysegéd minden páros héten csütörtökön 13:30-16:00 óra

között a Karácsondi Polgármesteri Hivatalban áll az ügyfelek rendelkezésére.

A fentiek alapján az első ügyfélfogadási idő:

2018.11.29. csütörtök 13:30-16:00 óra

A HMKH Gyöngyösi Járási Hivatala a települési ügysegéd ügyfélfogadási idején kívül is a lakosság rendelkezésére áll az alábbi elérhetőségen:
3200 Gyöngyös, Fő tér 13. sz. Ügyfélszolgálat +36 (37) 795-021

Karácsond, 2018. november 19.

 
Értesítés zöldhulladék szállítási időpontjának változásáról PDF Nyomtatás E-mail

Az NHSZ Hevesi Városfenntartó Nonprofit Kft. munkatársai értesítik a lakosságot, hogy a zöldhulladék szállítás 2018. november 22-re tervezett időpontja lakossági kérésre

2018. december 10 - 2018. december 11. (hétfő-kedd) napokra módosul.

A két napos gyűjtésre azért van szükség, mert a korábbi tapasztalatok alapján várhatóan 4-6 fordulóra és közel 25-30 tonna zöldhulladékra számítanak a településen.

NHSZ Hevesi Városfenntartó Nonprofit Kft.

 
Tájékoztató a kutak engedélyezéséről PDF Nyomtatás E-mail

AKTUALIZÁLT TÁJÉKOZTATÓ
A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉNEK ENGEDÉLYEZÉSI HATÁSKÖRÉBE TARTOZÓ KUTAK ELJÁRÁSJOGI SZABÁLYAIRÓL

2018. NOVEMBER

Tisztelt Jegyző Asszony/Úr!

A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet (továbbiakban: 72/1996. (V. 22.) Korm. r.) 2016. június 15-én hatályba lépett módosítása átalakította a vízgazdálkodással kapcsolatos települési önkormányzat jegyzőjéhez delegált hatósági jogköröket, mely változást hozott a kutak engedélyezésében is. Emellett a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (továbbiakban: Vgtv.) 2016. június 4-i módosítása beiktatta a törvénybe a 29. § (7) bekezdést, amely 2018. december 31-ig mentesíti a vízgazdálkodási bírság kiszabása alól azokat a létesítőket, akik a Vgtv. e módosítása előtt
engedély nélkül létesítettek kutat. E jogalkotói intézkedésről különböző médiumokon keresztül értesült a lakosság. Ez a jegyzők felé benyújtandó engedély iránti kérelmek számának növekedésére való tekintettel 2017 februárjában tájékozatót adtunk közzé az önkormányzati hírlapban.

A közelmúltban a Belügyminisztériumhoz több települési önkormányzat jegyzőjétől is megkeresés érkezett a kutakkal kapcsolatos szabályozás helyes alkalmazását illetően, valamint az előírások is változtak, ezért a vonatkozó, jelenleg hatályos jogszabályok közötti eligazodás megkönnyítése és szakmai segítségnyújtás érdekében egy aktualizált tájékoztató anyagot állítunk össze.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a szabályozásban további módosítások várhatók. Az Alkotmánybírósági döntésére figyelemmel a Kormány két intézkedést is tett:

  • azért, hogy a 2018. december 31-i határidő letelte senkit ne érintsen hátrányosan, az Országgyűlés elé beterjesztett törvényjavaslat értelmében a kötelező bírságkiszabás alóli mentességi időszak 2020. december 31-ig meghosszabbodna;
  • ezzel egy időben előkészítés alatt áll és 2019-ben várhatóan megvalósul egy olyan átfogó módosítás, amely illegális kutak engedélyeztetésére speciális eljárást tartalmaz

Reméljük, hogy e tájékoztatónkkal hasznos segítséget tudunk nyújtani Önnek a kutak engedélyezése során.

Belügyminisztérium
Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság

Teljes dokumentum letölthető: pdf

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. november 16-tól 2018. december 8-ig Gödöllő és Tura állomásokon, valamint Rákos – Pécel és Tura – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Hatvan – Miskolc vasútvonalon az alábbi módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

További részletek: itt

 
Szociális tüzelőanyag juttatás PDF Nyomtatás E-mail
 
Lakossági tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail

a téli rendkívüli időjárásra történő felkészülés legfontosabb szabályairól

Várható következmények

  • Hófúvások, hótorlaszok, sínek felfagyása, jégréteg kialakulása miatt fennakadások lehetnek a (közúti, vasúti, légi) közlekedésben.
  • A közlekedés nehézségei miatt akadozhat az alapvető élelmiszerellátás, az egészségügyi ellátás, a betegszállítás, gyógyszerek beszerzése.
  • A hófúvások településeket zárhatnak el a külvilágtól, járművek akadhatnak el az utakon.
  • Az elakadt járművekben az utasok testhőmérséklete erősen lecsökken, fagyási sérüléseket szenvedhetnek.
  • A gázvezetékek befagyása miatt a vezetékes gázellátás ideiglenesen leállhat.
  • Az elektromos áram felhasználásának növekedése, esetleg ráfagyott jégréteg miatt átmeneti zavarok keletkezhetnek az áramszolgáltatásban.
  • A hó súlyától az épületek tetőszerkezete károsodhat.

Bővebben...
 
Idősek világnapja PDF Nyomtatás E-mail

 
PÁLYÁZATI KIÍRÁS PDF Nyomtatás E-mail

Karácsond Községi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériummal együttműködve
2019. évre kiírja a
B U R S A H U N G A R I C A
Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok számára.

Az „A” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.
A „B” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:
a) a 2018/2019. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás;
illetve
b) felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizett pályázók jelentkezhetnek, akik a 2019/2020. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva a Karácsondi Polgármesteri Hivatalnál (Karácsond Szent I. út 42.) kell benyújtani a (szükséges mellékletekkel együtt).

A pályázat beadási határideje: 2018. november 6.

Pályázati anyag és bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatalban kérhető.
Tel: 322-001/11
https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

 
Szüreti fesztivál PDF Nyomtatás E-mail

 

 

 
Az interneten kapható, csodát ígérő termékek veszélyei PDF Nyomtatás E-mail

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan tudjanak vásárolni az interneten is, ezért a hazai fogyasztóvédelem középpontjában 2018-ban is az elektronikus kereskedelem ellenőrzése áll. Az ellenőrzések során a „csodát ígérő termékek” forgalmazói is vizsgálat alá kerülnek.

Az interneten kapható csodát ígérő termékek, mint például a látványos fiatalodást, gyors fogyást, az egészségi állapot javulását vagy az új ismeretek gyors elsajátítását ígérő termékek az egészségre nézve kockázattal járhatnak, a termékekről adott információk a fogyasztókat megtéveszthetik, a vásárlókat félrevezethetik.

A megtévesztő weboldalak, a hamis ígéretekkel kínált termékek kiszűrése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018 februárjában közös hatósági együttműködést kezdeményezett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet (OGYÉI) bevonásával. Az akcióterv célja a nem biztonságos, egészségre káros termékek forgalomból történő kivonása, a piac megtisztítása a kétes eredetű, hasznosságú termékektől. A hatósági összefogás az eltelt időszak alatt is már jelentős eredménnyel járt.

A hatósági együttműködés, a hatóság jelenléte mellett nagyon fontos a fogyasztói tudatosság is. A csodát ígérő termékek esetében a fogyasztók részére kiemelten javasolt a vásárlás előtti alapos körültekintés.

A vásárlók a csodát ígérő termékeket és honlapjaikat a hatóság tapasztalatai alapján a következő ismertetőjegyek alapján ismerhetik fel.

A jogszerűen működő web-áruházak a jogszabály által előírt tájékoztatási kötelezettségeknek eleget tesznek, széleskörűen tájékoztatnak a fogyasztói jogokról, szállítási és fizetési feltételekről, a vásárlás utáni elállási lehetőségekről.

A csodát ígérő honlapok telefonszámon kívül más elérhetőséget jellemzően nem tartalmaznak, szinte semmilyen információ nem található a vállalkozásról, a vásárlástól való elállási lehetőség nem biztosított. Ezek a körülmények gyanút kelthetnek a fogyasztóban és figyelmeztethetnek az óvatosságra.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 23