Köszöntjük weblapunkon
Lakossági tájékoztató - morgatópróba PDF Nyomtatás E-mail

További részletek: itt

 
Helyi esélyegyenlőségi program PDF Nyomtatás E-mail

További részletek: itt

 
Tájékoztatás PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztató a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésének megkezdéséről

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Karácsond Községi Önkormányzat a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény alapján elkészíti a teljes településre vonatkozó Településképi Arculati Kézikönyvet, valamint a kézikönyvre alapozottan megalkotja a Településképi Rendeletet.

Településképi arculati kézikönyv

„A kézikönyv a – települések természeti és épített környezete által meghatározott – településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze. A kézikönyv feltárja és ismerteti a településen belül jól elkülönülő egyes településrészek arculati jellemzőit és értékeit, és ennek figyelembevételével szöveges és képi megjelenítés formájában javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására.”

A településképi arculati kézikönyv célja, egy olyan szemléletformáló kiadvány kidolgozása, mely a helyi lakosság, döntéshozók, újonnan betelepülők számára nyújt tájékoztatást az épített és természeti értékekről, a település építészeti arculatának jellemzőiről, és iránymutatást az épített környezet alakításával kapcsolatos elvárásokról.

Településképi rendelet

A településképi rendeletet a településképi arculati kézikönyv alapján kell elkészíteni. A rendelt célja, hogy biztosítsa a településképi követelmények meghatározásával a kívánt településkép elérését.

Ennek érdekében a rendelet

  • az épületek, építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, egy adott területre, a helyi védett épületekre,
  • a településszerkezet, táji környezet, településkarakter vagy egyéb helyi adottság miatt – településképi szempontból meghatározó területekre,
  • helyi építészeti örökség, egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására és a védettség megszüntetésére,
  • a reklámok, reklámhordozók, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményt tartalmazhat.

A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet az épített és természeti környezet alakításának eszközei, melyek érvényesülése jótékony hatást eredményez a teljes közösség számára, de egyben korlátokat is jelent, melyek a helyi lakosság és a vállalkozások mindennapjaira hatással lesznek.

A településkép védelmét szolgáló intézkedések alapja, hogy az abban foglaltakat széleskörű társadalmi konszenzus övezze, ezért a készítésébe be kell vonni a lakosságot, hogy érdemi módon beleszólhassanak otthonuk, környezetük alakításába. A Kézikönyv kidolgozásához elengedhetetlen, hogy tudjuk, melyek azok az építészeti és tájképi értékek (pl.: épületet, épületrész, tornác, oszlop, eresz, nyílászáró, kerítés, korlát, kapu pajta, csűr, góré, tájkép, tér, stb.) melyekre a helyiek büszkék, és megóvásuk érdekében hajlandóak akár áldozatot is vállalni.

Kérünk mindenkit, hogy vegyen részt a kézikönyv kidolgozásában, és mondja el a véleményét, javaslatát, hogy közösen határozzuk meg a településkép sajátos helyi arculatát.

Amennyiben rendelkezik régi fényképekkel, melyen a település, esetleg egy szép helyi épület látható, úgy azt juttassa el hozzánk, melyet digitalizálás után visszajuttatunk Önnek.

Szeretnénk minél pontosabb képet kapni a településképet meghatározó adottságokról, és ennek megismerésében, pedig leginkább a helyi lakosok tudnak segítséget nyújtani.

Karácsond Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép védelemmel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 6/2017. (V.30.) önkormányzati rendeletre tekintettel 2017. augusztus 3-án csütörtökön 15.00 órakor lakossági fórumot tart az Ady Endre Művelődési Ház klubtermében, ahol szóban, vagy 2017. augusztus 11-ig írásban Karácsond Községi Önkormányzat címére (3281 Karácsond, Szent István út 42.), vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre adhatnak javaslatot, a hivatkozott rendelet mellékletének az un. PARTNERI adatlap kitöltésével tehetnek észrevételt a készítendő településképi kézikönyv és rendelet kidolgozásához. (Az adatlap beszerezhető a polgármesteri hivatalban, vagy letölthető a www.karacsond.hu honlapról.)

Karácsond, 2017. július 26.

Karácsond Községi Önkormányzat

 
Pályázati fogadónap PDF Nyomtatás E-mail

 
Lakossági tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail

Ingyenesen lehet beköttetni a vizet, a villanyt és a gázt

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások július elsejétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), és csökkentek az ügyintézési határidők is. A gáz, a villany, valamint az ivóvíz- és szennyvízbekötéseknél a kedvezmény nemcsak az új építésű ingatlanokra érvényesíthető, hanem a lakóingatlan vagy az üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető.

Bővebben...
 
A Karácsondi Polgármesteri Hivatal tájékoztatója PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a polgármesteri hivatal 2017. június 30-án (pénteken) zárva tart.

2017. július 3-tól (hétfőtől) a polgármesteri hivatal a megszokott ügyfélfogadási rend szerint működik:

Hétfő: 08.00 – 12.00
Kedd: 08.00 – 12.00
Szerda: az ügyfélfogadás szünetel
Csütörtök: 08.00 – 17.30
Péntek: 08.00 – 10.00

 
Közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet PDF Nyomtatás E-mail

A rendelet letölthető: itt

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. június 17-től 2017. június 18-ig Budapest-Keleti – Kőbánya-felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
Lakossági tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail

Szabadterületi tüzek megelőzése

Részletek: itt

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. május 9-től 2017. május 15-ig a Hatvan – Hort-Csány állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
Kutyaoltás PDF Nyomtatás E-mail

 
INGYENES KÉPZÉS!!! PDF Nyomtatás E-mail

INGYENES KÉPZÉS!!!

A GINOP 6.1.2.-15
„DIGITÁLIS SZAKADÉK CSÖKKENTÉSE”
Kiemelt projekt keretében

A projekt célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése, mely hozzájárul a foglalkoztathatóság javításához. Ehhez elvárt az IKT (információs és kommunikációs technológiák) eszközök biztonságos használata. Már az álláslehetőséget is ezeken a csatornákon hirdetik meg, így ez a tudás a munkaerőpiacon elengedhetetlen.

Segítünk megtanulni az OKOSESZKÖZÖK (telefon, tablet, laptop) használatát!

Az okos eszközök használatával tudni fogja:

  • böngészést az Interneten (honlapok, online vásárlás, menetrendek stb.)
  • a közösségi média használatát (Facebook, Youtube stb.)
  • elektronikus levelezést (e-mail küldés/fogadás)
  • elektronikus ügyintézést (pl. Ügyfélkapu)

Kik vehetnek részt:

16-65 év között bárki részt vehet, aki fejleszteni szeretné a tudását.
Előnyt élveznek az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők, közmunkások, a rendszeres jövedelemmel nem rendelkezők, megváltozott munkaképességűek, illetve a több eltartottal egyedül élő felnőttek.

Nem vehetnek részt, olyan személyek, akik jelenleg középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban állnak, hazai vagy más uniós pályázatban vesznek részt.

A képzésekről:

A program keretében kidolgozott 35 órás képzési program (IKER 1) gyakorlatorientált, az alacsony iskolai végzettségűek számára is elsajátítható.

A tanfolyamokat heti 2 napon tarjuk, alkalmanként 16.00- kb. 19 óráig tartanak a foglalkozások.

 

Kezdés: 2017. május 17.

oktatási napok: hétfő, szerda
oktatási helyszín: Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola
3281 Karácsond, Szent István út 40.

A képzési díjat Magyarország Kormánya az Európai Unió támogatásával 100%-ban fedezi!

A képzések és a modulzáró vizsga teljesen ingyenes, csak részt kell vennie az órákon!

A jelentkezés menete:

Regisztráció: A képzéseken kizárólag azon magánszemélyek vehetnek részt, akik a projekthez rendelt háttérinformációs rendszerben a HIR-ben regisztrálnak! www.ginop612.nive.hu A regisztrációt a képző intézmény végzi.

Jelentkezési szándékát jelezheti

  • Telefonon iskolánknak, visszahívjuk és rögzítjük adatait.
  • Személyesen: Nyíri Anitánál a Polgármesteri Hivatalban

Képzésszervezők: Horvátné Papp Szilvia 06-70-4130201, Törvényi Nóra 06-70-3160232

A képzések lebonyolítója: EUROTEAM STUDIO Nyelviskola
Tel: 06-1-235-0784
E-
mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:
www.euroteamstudio.hu
Nyilvántartási szám:
E-000547/2014

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

15. oldal / 23