Köszöntjük weblapunkon
A fagy elleni füstölés nem ütközik tűzvédelmi szabályba PDF Nyomtatás E-mail

Nem vonatkozik a szabadtéri tűzgyújtási tilalom a gyümölcsösökben fagy ellen alkalmazott füstölésre, tűzgyújtásra, de a termelőket arra kérjük, hogy jelentsék be az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságnak, ha nagy füstképződéssel járó tevékenységre készülnek az ültetvényeiken.

A katasztrófavédelemhez nagyon sok lakossági bejelentés, riasztás érkezik a fagykárok elleni füstölés miatt is.

A katasztrófavédelem ugyanakkor felhívja a gazdálkodók figyelmét a tűzvédelmi szabályok betartására is.

Kiemelten kell, hogy gondoskodjanak a tűz őrzéséről és az oltáshoz szükséges eszközökről. Figyeljék a légmozgást, és ha megerősödik a szél, oltsák el a tüzet. Előzetesen győződjenek meg a tűzoltásra alkalmas vízforrások üzemképességéről és megközelíthetőségéről, ha pedig befejezték a füstölést, vizsgálják át a területet és szüntessék meg az esetleges parázslást, izzást.

A földeken, ahol egyszerre van jelen az aszály, a fagy nagyon nehéz helyzetbe kerültek a gazdák, különösen a barackosok fenyegetettek. Az állományban az előző években is jelentős kárt okoztak a tavaszi fagyok.

Füstfejlődéssel vagy lánghatással járó tevékenység bejelentése

Tájékoztatjuk, hogy az az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változása miatt a továbbiakban minden olyan füstfejlődéssel vagy lánghatással járó tevékenységet, amely összetéveszthető a valós tűzesettel, az illetékes hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervéhez a tevékenység megkezdése előtt írásban be kell jelenteni. Az illetékmentes bejelentést a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál kell megtenni az „Bejelentés” dokumentum hiánytalan kitöltésével. A bejelentés magánszemély esetén E-papíron, postai úton vagy személyesen; cég esetében cégkapun keresztül nyújtható be. Az e-mailben érkező bejelentéseket nem áll módunkban elfogadni! Amennyiben a bejelentés beküldésében akadályokba ütközik, kérje a helyi katasztrófavédelmi szervezetek segítségét, a tűzoltóságok a nap 24 órájában készenlétbe állnak.

Letölthető nyomtatvány

 
Szociális tüzelőanyag PDF Nyomtatás E-mail

 

Letölthető kérelem: itt

 
Népszámlálás, 2022 PDF Nyomtatás E-mail

 
TÁJÉKOZTATÓ PDF Nyomtatás E-mail

2022. OKTÓBER hónapban a települési ügysegédi tevékenység szünetel, ügyfélfogadásra az alábbi módon van lehetőség:

Részletek

 
BURSA HUNGARICA PDF Nyomtatás E-mail

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Karácsond Községi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériummal együttműködve 2023. évre kiírja a

B U R S A H U N G A R I C A

Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok számára.

Részletek

 
NÉPSZÁMLÁLÁS, 2022 PDF Nyomtatás E-mail

NÉPSZÁMLÁLÁS, 2022: FELELJÜNK, EGYMÁSÉRT!

Október 1-jén kezdődik hazánkban a Magyarország teljes népességére és az összes lakására kiterjedő népszámlálás. Az adatgyűjtés pontos és részletes képet ad a népesség számáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről. A népszámláláson való részvételt a 2018. évi CI. törvény írja elő, eredményei mindannyiunk mindennapjait, jövőjét befolyásoló szociális és gazdasági döntések, országos, regionális és helyi fejlesztések alapjául szolgálnak.

Bővebben...
 
HIRDETMÉNY PDF Nyomtatás E-mail

Nemzeti földalapba tartozó földrészletek nyilvános pályáztatás, illetve árverés mellózésével történó értékesítésére vonatkozóan.

Részletek: pdf

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük tisztelt utasainkat, 2022. augusztus 27-től 2022. augusztus 28-ig Rákos – Sülysáp állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80 Budapest – Hatvan – Miskolc vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Letölthető: itt

 
Hírdetmény PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztatom Önöket, hogy a Karácsondi Közös Önkormányzati Hivatal munkarendjében 2022. július 25. napjától 2022. augusztus 5. napjáig igazgatási szünet kerül elrendelésre.

Részletek

 
Karácsondi nyár 2022 PDF Nyomtatás E-mail

Főzőverseny

 
Kerti hulladék és avar égetés PDF Nyomtatás E-mail

Fontos tudnivalók: itt

 
Hirdetmény PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. április 9-től 2022. április 10-ig és 2022. május 7-től 2022. május 8-ig Budapest-Keleti – Kőbánya felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80 [Budapest] – Hatvan – Miskolc vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Budapest-Keleti – Kőbánya felső állomások között az Ŋ540 sz. vonat helyett vonatpótló autóbusz közlekedik.

Letölthető: itt

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 22