Köszöntjük weblapunkon
Az interneten kapható, csodát ígérő termékek veszélyei PDF Nyomtatás E-mail

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan tudjanak vásárolni az interneten is, ezért a hazai fogyasztóvédelem középpontjában 2018-ban is az elektronikus kereskedelem ellenőrzése áll. Az ellenőrzések során a „csodát ígérő termékek” forgalmazói is vizsgálat alá kerülnek.

Az interneten kapható csodát ígérő termékek, mint például a látványos fiatalodást, gyors fogyást, az egészségi állapot javulását vagy az új ismeretek gyors elsajátítását ígérő termékek az egészségre nézve kockázattal járhatnak, a termékekről adott információk a fogyasztókat megtéveszthetik, a vásárlókat félrevezethetik.

A megtévesztő weboldalak, a hamis ígéretekkel kínált termékek kiszűrése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018 februárjában közös hatósági együttműködést kezdeményezett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet (OGYÉI) bevonásával. Az akcióterv célja a nem biztonságos, egészségre káros termékek forgalomból történő kivonása, a piac megtisztítása a kétes eredetű, hasznosságú termékektől. A hatósági összefogás az eltelt időszak alatt is már jelentős eredménnyel járt.

A hatósági együttműködés, a hatóság jelenléte mellett nagyon fontos a fogyasztói tudatosság is. A csodát ígérő termékek esetében a fogyasztók részére kiemelten javasolt a vásárlás előtti alapos körültekintés.

A vásárlók a csodát ígérő termékeket és honlapjaikat a hatóság tapasztalatai alapján a következő ismertetőjegyek alapján ismerhetik fel.

A jogszerűen működő web-áruházak a jogszabály által előírt tájékoztatási kötelezettségeknek eleget tesznek, széleskörűen tájékoztatnak a fogyasztói jogokról, szállítási és fizetési feltételekről, a vásárlás utáni elállási lehetőségekről.

A csodát ígérő honlapok telefonszámon kívül más elérhetőséget jellemzően nem tartalmaznak, szinte semmilyen információ nem található a vállalkozásról, a vásárlástól való elállási lehetőség nem biztosított. Ezek a körülmények gyanút kelthetnek a fogyasztóban és figyelmeztethetnek az óvatosságra.

Bővebben...
 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. szeptember 9-től 2018. november 15-ig Gödöllő és Tura állomásokon, valamint Rákos – Pécel és Tura – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
Érettségizzen esti tagozatos gimnáziumban! PDF Nyomtatás E-mail

A Balassi Bálint Gimnázium Kálban (3350 Kál, Rózsa út 8.) a 2018/2019-es tanévre beiratkozást tart 10., 11., és 12. évfolyamokra, esti tagozaton.

Beiratkozások: augusztus 22-24. 10:00-11:00
augusztus 27-28. 13:00-15:00

Miért jó nálunk tanulni?

 • Tandíj nincs
 • Diákigazolvány igényelhető
 • Előzetes középiskolai tanulmányokat beszámítunk
 • Hetente 2 alkalommal van tanítás és csak délután

A beiratkozáshoz hozni kell:

 • Személyi igazolvány
 • Lakcímkártya
 • TAJ kártya
 • Előzetes bizonyítványok

Ne várja meg a szeptembert, érdeklődjön már most a 06/30/415-0781 telefonszámon!

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. augusztus 27-től 2018. szeptember 8-ig Gödöllő és Tura állomásokon, valamint Rákos – Pécel és Tura – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
Rezsicsökkentés PDF Nyomtatás E-mail

A vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri természetbeni támogatására vonatkozó igénybejelentés benyújtásáról.

Részletek: itt

Adatkezelési tájékoztató: itt

Igénybejelentő nyilatkozat: itt

 
FELKÉSZÍTÉS ÉRETTSÉGIRE PDF Nyomtatás E-mail

Az egri IQ- Pont Középiskola felkészítést indít azoknak a felnőtteknek, akik általános iskola nyolcadik osztályos vagy szakmunkás bizonyítvánnyal illetve középiskolában lezárt és érvényes 9.-10. osztályos bizonyítvánnyal rendelkeznek

TOVÁBBÁ:
Képzések indulnak: 2018. szeptember 3-án
Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 28.

Jelentkezés és további információ:
www.iqpont.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Titkárság: 36/516-068
Molnár György (igazgató): 06-30/945-2585
Mindenkit kérünk az információ továbbítására!

Letölthető: itt

 
Karbantartó PDF Nyomtatás E-mail

Karácsond Község Polgármestere

pályázatot hirdet

Karbantartó munkakör betöltésére

A Munka Törvénykönyve hatálya alá eső jogviszony időtartama: határozatlan idejű

Pályázati feltételek:

 

 • szakmunkás bizonyítvány,
 • B kategóriás jogosítvány,
 • magyar állampolgárság, cselekvőképesség, büntetlen előélet.

 

Pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

Nehézgépkezelői végzettség, karbantartói területen szerzett szakmai tapasztalat, több irányú szakképesítés.

Pályázat részeként benyújtandó iratok: részletes önéletrajz, bizonyítvány(ok) másolata, jogosítvány másolata, 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, nyilatkozat: a pályázó a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. augusztus 10.

A pályázatokat a Karácsond Községi Önkormányzat 3281 Karácsond, Szent István út 42. címére, postai úton történő megküldésével, vagy személyesen lehet benyújtani.

A pályázati kiírással kapcsolatban további felvilágosítás Földi Csaba polgármestertől kérhető, a (06) 37/322-001/17 mellék telefonszámon.

A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat elbírálásának módja, rendje:

Az érvényes pályázatok közül a nyertes pályázatot a polgármester, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója választja ki.

 

 
MEOSZ PDF Nyomtatás E-mail

Elérhető a jelentkezési kérdőív!

„Korlátok nélkül!”- MEOSZ program a mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítéséért

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) megyénként átlagosan 30 mozgáskorlátozott személynek tud segítséget nyújtani a „Korlátok nélkül! – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése” című EFOP- 1.1.5-17-2017-00004 jelű projektje keretében. Keressük azokat az aktív korú, mozgáskorlátozott embereket, akik az adott megyében dolgozó mentorokkal együttműködve a mindennapokban tesztelik azokat a személyre szabott infokommunikációs eszközöket, amelyek segítségével önállóan tudnak ügyeket intézni, így önrendelkező életet élni. Olyan mozgáskorlátozott emberek jelentkezését várjuk, akik gyakran vesznek igénybe közszolgáltatásokat és az eszközhasználat során visszajelzést tudnak arról adni, hogy hol ütköznek környezeti akadályokba.

További részletek: itt

A "Korlátok nélkül" EFOP-1.1.5. jelű projekt keretén belül 600 mozgáskorlátozott személy juthat hozzá különböző informatikai eszközökhöz. Az eszközök kiválasztása és az eszközkombinációk kialakítása egy szakmai stáb segítségével történik, az egyén igényeinek és állapotának megfelelően.

További részletek: itt

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. július 21-től 2018. augusztus 26-ig Gödöllő és Tura állomásokon, valamint Rákos – Pécel és Tura – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított
menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
TÁJÉKOZTATÁS PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Lakosság!

Gyöngyösön, az Eszperantó u. 6. szám alatti kormányablak 2018. július 4-én (szerdán) karbantartási munkálatok miatt zárva tart.

Az ügyfélfogadás a Kossuth Lajos u. 37. alatt ezen a napon is biztosított 7.30- tól 17.30 óráig.

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. július 7-től július 20-ig Gödöllő állomáson, valamint Rákos – Pécel és Aszód – Tura állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított
menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. július 7/8-tól július 20/21-ig Gödöllő állomáson, valamint Rákos – Pécel és Aszód – Tura állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 3058 számú vonat helyett Rákos – Hatvan állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek a sötétített alappal jelölt menetrend szerint.

További részletek: itt

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 23