Köszöntjük weblapunkon
2017. március 31. péntek PDF Nyomtatás E-mail

 
MEGHÍVÓ - Értéktár PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelettel meghívom 2017. március 31-én, pénteken 16.00 órára az Ady Endre Művelődési Házban megrendezésre kerülő

"Értéktár Karácsondon közösségi összefogással"

a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt HUNG-2016 pályázati program projektzáró rendezvényére.

További részletek: külső oldal, belső oldal

 

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. március 26-án a Jászboldogháza-Jánoshida – Újszász állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő 1576 sz. Campus expresszvonat módosított menetrend szerint, Miskolctól Jászboldogháza-Jánoshida állomásig korábban közlekedik.

További részletek: itt


Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. március 31-én és 2017. április 7-én a Hatvan – Jászberény állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Szeged–Miskolc viszonylatban közlekedő 1575 sz. Campus expresszvonat a Hatvan–Miskolc-Tiszai közötti vonalszakaszon nem közlekedik. Hatvantól Miskolc-Tiszai pu. felé a csatlakozást a 16.53- kor induló 528 sz. sebesvonatra biztosítjuk.

További részletek: itt


Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. április 1-én Budapest-Keleti és Rákos állomásokon végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt


Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. április 2-án és 2017. április 9-én vasárnap a Hatvan – Jászberény állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő 1576 sz. Campus expresszvonat Miskolc-Tiszai és Hatvan állomások között módosított menetrend szerint, korábban közlekedik.

További részletek: itt

 
KÖZLEMÉNY PDF Nyomtatás E-mail

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 50. S (7) bekezdése értelmében: Az iskolába a tanköteles tanulókat az első évfolyamra — a területileg illetékes tankerületi központ véleményének kikérésével - köznevelési feladatokat ellátó hatóság által meghatározott időszakban kell beíratni. A beiratkozásra meghatározott időt a helyben szokásos módon közzé kell tenni.

További részletek: itt

 

 
Nőnap PDF Nyomtatás E-mail

 
2017. március 15. PDF Nyomtatás E-mail

 
Tavasz táncos zenés gála PDF Nyomtatás E-mail

 
Hirdetmény PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztató

A 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a Kormány 2017. január 01. napjától fogyasztóvédelmi hatóságként a járási hivatalt jelölte ki, mivel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt. (A kijelölés nem vonatkozik a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletével kapcsolatos feladatkörbe tartozó ügyekre.)

A járási hivatal, mint általános elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság jár el a következő ügyekben:

 • Ár, egységár feltüntetésével kapcsolatos feladatok
 • Fogyasztói panaszkezelés, minőségi kifogások
 • Szavatossággal, jótállással összefüggő ügyek
 • Eljárás lefolytatása, ha a vásárlók könyvét nem helyezték ki, azt nem hitelesítették, vagy a nyitvatartási időt nem jelentették be a jegyzőnél, illetve a nyilvántartási időt nem tüntették fel
 • Mozgóboltra, közterületi értékesítésre vonatkozó fogyasztóvédelmi előírások ellenőrzése
 • Társasház közös képviselőjével, illetve lakásszövetkezet ügyintézőjével szemben eljárás lefolytatása, ha megsérti a rezsicsökkentéssel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget
 • Ellenőrzés a fiatalkorú kiszolgálása alkoholtartalmú itallal, dohánytermékkel, fiatalkorú részére szexuális termék értékesítése körében
 • Dohányzásra kijelölt helyiség megjelölésének ellenőrzése, dohánytermék értékesítésére vonatkozó jogszabályi előírások betartásának az ellenőrzése
 • PB gázpalack rezsicsökkentési tájékoztató
 • Eljárás lefolytatása rendezvény szervezőjével szemben jegyzői kezdeményezésre
 • Eljárás lefolytatása, ha a felszolgálási díjat felszámítják, de nincs feltüntetve
 • Minden további, a fogyasztóvédelmi hatóság hatáskörébe tartozó feladat, amely nem tartozik a megyeszékhely szerinti járási hivatal és a Pest Megyei Kormányhivatal hatáskörébe.

A járási hivatal illetékességét megalapozza a fogyasztó lakóhelye, a vállalkozás székhelye, telephelye, valamint a jogsértés elkövetésének helye.

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal elérhetősége:

cím: 3200 Gyöngyös, Fő tér 13.
tel.: 37/795-062, ill. 37/795-036
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
HIRDETMÉNY! PDF Nyomtatás E-mail

Hamarosan befejeződnek a Gyöngyös Kossuth Lajos utca 37. szám alatti kormányablak energetikai korszerűsítési munkálatai.

A kormányablak munkatársai 2017. január 23-ától (hétfő) a korábban megszokott nyitvatartási rend szerint várják az ügyfeleket.

Nyitva tartás:

Hétfő: 7:00 -17:00
Kedd: 8:00 -16:30
Szerda: 7:30 -17:30
Csütörtök: 8:00 -12:00
Péntek: 8:00 -16:30
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
 
Ár- és belvíz elleni védekezésre történő felkészülés PDF Nyomtatás E-mail

További részletek: itt

 
Tájékoztatás jogerőre emelkedésről PDF Nyomtatás E-mail

Végzés a vadászterület határainak megállapításáról.

Letölthető: itt

 
Tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail

A karácsony köré világszerte egész ünnepkör épült, adventtől kezdve egészen vízkeresztig, melynek egyik legfontosabb kelléke és szimbóluma a karácsonyfa enélkül talán el sem lehetne képzelni az ünnepet. Hagyománnyá vált a feldíszített fenyőfán elhelyezett gyertyák, csillagszórók meggyújtása is.

A legszebb ünnep napjaiban sem szabad azonban megfeledkeznünk a ránk leselkedő veszélyekről, elsősorban a gyertya gyönyörű, de veszélyes lángjáról! Az elmúlt évtizedek során bekövetkezett sajnálatos, olykor tragikus események (karácsonyfa tüzétől kiégett lakások) arra kell, hogy figyelmeztessenek bennünket, hogy csak kellő körültekintéssel, nagyon nagy odafigyeléssel szabad a karácsonyfán gyertyákat elhelyezni és meggyújtani. Amennyiben nem így teszünk, egy élet munkája semmisülhet meg, válhat a tűz martalékává néhány perc alatt.

Azért, hogy az ünneplés zavartalan legyen, és az örömöt -ne árnyékolja be semmilyen nem várt esemény, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség fontosnak tartja felhívni az állampolgárok figyelmét néhány alapvető biztonsági rendszabályra, amelyek a nyílt láng, valamint az elektromos árammal működő díszek használatára vonatkoznak.

Az ünnepi időszakban a lakástüzek többségét a felügyelet nélkül hagyott gyertyák, csillagszórók, esetenként az elektromos árammal működtetett lámpafüzérek helytelen, vagy felügyelet nélküli használata okozhatja. A „karácsonyfa” jellemző tulajdonsága, hogy kiszáradásával egyenes arányban nő a lángra lobbanás veszélye, ezért az ünneprontó tűzesetek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy:

 • az adventi koszorúkat nem éghető anyagból készült felületre (fém, vagy hőálló üveglap stb.) tegyék, és közvetlen közelében ne helyezzenek el más éghető anyagot!
 • a gyertyák, mécsesek nem éghető tartóban legyenek rögzítve a koszorún, csokron! A gyertyákat, mécseseket ne tegyék közvetlenül a koszorú éghető anyagú részei (fenyőlevél, moha, fagyöngy stb.) mellé, ott ne gyújtsák meg! A koszorún elhelyezett gyertyákat csak fel* ügyelet mellett égessék! Mielőtt a helyiségből kimennek, azokat oltsák el! A tapasztalatok szerint ugyanis az égve felejtett gyertyák okozzák a tűzesetek jelentős részét.
 • csak magyar érintésvédelmi előírásoknak megfelelő elektromos lámpafüzéreket használjanak! Az olcsó, legtöbbször távol-keletről származó elektromos díszítések rossz minőségük miatt nem csak az áramütés veszélyét hordozzák, hanem az esetleg bekövetkező rövidzárlat tüzet is okozhat. A lámpafüzéreket éjszakára, vagy hosszabb távollét idejére ne hagyják bekapcsolva!
 • ha a karácsonyfán nyílt lánggal működő díszeket is elhelyeznek, a fát ne tegyék függöny közelébe, és lehetőség szerint eldőlés ellen is rögzítsék!
 • Csillagszórót, díszgyertyát a karácsonyfán csak felnőttek gyújtsanak meg! Mielőtt a helyiséget elhagyják, a gyertyákat oltsák el, a csillagszóró maradványát távolítsák el a fáról.

A legnagyobb körültekintés mellett/ellenére is keletkezhet tűz a lakásban. Nagyon fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül tudomást szerezzenek erről, és a szükséges intézkedéseket (bent lévő személyek mentése, tűzoltóság értesítése a 105 vagy a 112 telefonszámon, tűz oltásának megkezdése, a lángok terjedésének megakadályozása) megtegyék.

Az esetleg fellobbanó lángok elharapódzását vizes pokrócokkal, vagy - ha van - kézi tűzoltó készülék alkalmazásával lehet leggyorsabban megfékezni. Karácsonyfatűz esetén fokozottan figyeljenek arra, hogy ha a fán elektromos lámpafüzér volt, a vízzel, vizes pokróccal oltást csak akkor kezdjék meg, miután a lámpafüzér csatlakozóját a dugaljból kihúzták!

Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra is, hogy a téli szünet idején több családban felügyelet nélkül tartózkodnak otthon a gyermekek, akik az életkori sajátosságaikból adódó kíváncsiságból igyekeznek sok mindent kipróbálni. A tragédiák elkerülése érdekében a gyújtóeszközöket a gyermekek elől zárják el, a szülők hívják fel a figyelmet a veszélyforrásokra és magyarázzák el, mit kell tennie a gyermeknek, ha mégis bekövetkezik egy nem várt esemény. Írják ki a telefon közelébe azokat a segélyhívó számokat, amiket a gyermeknek is jó tudni.

Kellő odafigyeléssel, a fentiek betartásával megvalósulhatnak a következő sorokban foglaltak:

A házakban mindenhol kalács illatozzon,
Fenyőfák alatt gyertyaláng ragyogjon.
Szívekbe költözzék nyugalom, s szeretet,
Hozzon a Karácsony békét és örömet!
(Ismeretlen)

Kellemes, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
személyi állománya

 
Szociális tüzelőnyag rendelet PDF Nyomtatás E-mail

Hirdetmény

A szociális tüzelőanyag juttatás szabályairól szóló 10/2016. (XII.13.) önkormányzati rendelet szerint az önkormányzat összesen 260 q, jogosultanként 3 q szociális tüzelőanyag (barnakőszén) támogatást biztosít a rászoruló karácsondi lakosok számára.

A támogatás forrását a központi és a helyi önkormányzati költségvetés biztosítja.

Az eljárás kérelemre indul, melyet a Karácsondi Polgármesteri Hivatalban beszerezhető, vagy a www.karacsond.hu honlapról letölthető formanyomtatványon lehet benyújtani.

Kérelmet nyújthatnak be a Karácsond közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező azon lakosok, akik

1. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerinti

a) aktív korúak ellátására,
b) időskorúak járadékára,
c) települési támogatásra jogosultak,

2. a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozottan halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek,

3. jövedelem határtól függetlenül

a)akik tartósan beteg gyermeket nevelnek
b)akik 3 vagy több gyermeket nevelnek
c)a tartósan súlyos beteg, valamint fogyatékos személyek és
d)akik létfenntartása, megélhetése veszélyeztetve van.

Ugyanazon lakóingatlanon élők esetén csak egy jogcímen vehető igénybe támogatás, függetlenül az ingatlanban élő személyek és háztartások számától.

A kérelmek benyújtásának határideje: 2017. január 6.

/A kérelmek elbírálásának határideje: 2017. január 20./

A 3. pontbanmeghatározott kérelmezők esetén a kérelemhez mellékelni kell a jogosultságot igazoló okiratot.

A támogatás igénybevételének jogosságát, valamint a tüzelőanyag felhasználását a polgármesteri hivatal ellenőrzi. A jogosulatlan igénylés, vagy a tüzelőanyag eladása szankciót von maga után.

A szociális tüzelőanyag juttatás szabályairól szóló 10/2016. (XII.13.) önkormányzati rendelet a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján és a www.karacsond.hu honlapon elolvasható.

Földi Csaba
Polgármester

A rendelet és a kérelem letölthető itt

 
Védőnői szolgálat PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016.12.01-től a védőnői szolgálat működése mindkét körzetben helyettesítéssel történik.

A védőnői tanácsadások időpontjai változatlanok

I.körzet hétfő 900-1300 Kulcsárné Kállai Mária védőnő
Tel: 70/772-5465
II.körzet kedden 800-1200 Póka Krisztina védőnő
Tel: 20/382-4723

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 14

eÜgyintézés

Hirdetés

Tárhely és design:
Kolibri Informatika
Ha hirdetni szeretne, érdeklődjön a Hivatalban!

Ki olvas minket

Oldalainkat 113 vendég böngészi