Köszöntjük weblapunkon
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. november 16-tól 2018. december 8-ig Gödöllő és Tura állomásokon, valamint Rákos – Pécel és Tura – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Hatvan – Miskolc vasútvonalon az alábbi módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

További részletek: itt

 
Szociális tüzelőanyag juttatás PDF Nyomtatás E-mail
 
Lakossági tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail

a téli rendkívüli időjárásra történő felkészülés legfontosabb szabályairól

Várható következmények

 • Hófúvások, hótorlaszok, sínek felfagyása, jégréteg kialakulása miatt fennakadások lehetnek a (közúti, vasúti, légi) közlekedésben.
 • A közlekedés nehézségei miatt akadozhat az alapvető élelmiszerellátás, az egészségügyi ellátás, a betegszállítás, gyógyszerek beszerzése.
 • A hófúvások településeket zárhatnak el a külvilágtól, járművek akadhatnak el az utakon.
 • Az elakadt járművekben az utasok testhőmérséklete erősen lecsökken, fagyási sérüléseket szenvedhetnek.
 • A gázvezetékek befagyása miatt a vezetékes gázellátás ideiglenesen leállhat.
 • Az elektromos áram felhasználásának növekedése, esetleg ráfagyott jégréteg miatt átmeneti zavarok keletkezhetnek az áramszolgáltatásban.
 • A hó súlyától az épületek tetőszerkezete károsodhat.

Bővebben...
 
Idősek világnapja PDF Nyomtatás E-mail

 
PÁLYÁZATI KIÍRÁS PDF Nyomtatás E-mail

Karácsond Községi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériummal együttműködve
2019. évre kiírja a
B U R S A H U N G A R I C A
Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok számára.

Az „A” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.
A „B” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:
a) a 2018/2019. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás;
illetve
b) felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizett pályázók jelentkezhetnek, akik a 2019/2020. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva a Karácsondi Polgármesteri Hivatalnál (Karácsond Szent I. út 42.) kell benyújtani a (szükséges mellékletekkel együtt).

A pályázat beadási határideje: 2018. november 6.

Pályázati anyag és bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatalban kérhető.
Tel: 322-001/11
https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

 
Szüreti fesztivál PDF Nyomtatás E-mail

 

 

 
Az interneten kapható, csodát ígérő termékek veszélyei PDF Nyomtatás E-mail

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan tudjanak vásárolni az interneten is, ezért a hazai fogyasztóvédelem középpontjában 2018-ban is az elektronikus kereskedelem ellenőrzése áll. Az ellenőrzések során a „csodát ígérő termékek” forgalmazói is vizsgálat alá kerülnek.

Az interneten kapható csodát ígérő termékek, mint például a látványos fiatalodást, gyors fogyást, az egészségi állapot javulását vagy az új ismeretek gyors elsajátítását ígérő termékek az egészségre nézve kockázattal járhatnak, a termékekről adott információk a fogyasztókat megtéveszthetik, a vásárlókat félrevezethetik.

A megtévesztő weboldalak, a hamis ígéretekkel kínált termékek kiszűrése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018 februárjában közös hatósági együttműködést kezdeményezett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet (OGYÉI) bevonásával. Az akcióterv célja a nem biztonságos, egészségre káros termékek forgalomból történő kivonása, a piac megtisztítása a kétes eredetű, hasznosságú termékektől. A hatósági összefogás az eltelt időszak alatt is már jelentős eredménnyel járt.

A hatósági együttműködés, a hatóság jelenléte mellett nagyon fontos a fogyasztói tudatosság is. A csodát ígérő termékek esetében a fogyasztók részére kiemelten javasolt a vásárlás előtti alapos körültekintés.

A vásárlók a csodát ígérő termékeket és honlapjaikat a hatóság tapasztalatai alapján a következő ismertetőjegyek alapján ismerhetik fel.

A jogszerűen működő web-áruházak a jogszabály által előírt tájékoztatási kötelezettségeknek eleget tesznek, széleskörűen tájékoztatnak a fogyasztói jogokról, szállítási és fizetési feltételekről, a vásárlás utáni elállási lehetőségekről.

A csodát ígérő honlapok telefonszámon kívül más elérhetőséget jellemzően nem tartalmaznak, szinte semmilyen információ nem található a vállalkozásról, a vásárlástól való elállási lehetőség nem biztosított. Ezek a körülmények gyanút kelthetnek a fogyasztóban és figyelmeztethetnek az óvatosságra.

Bővebben...
 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. szeptember 9-től 2018. november 15-ig Gödöllő és Tura állomásokon, valamint Rákos – Pécel és Tura – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
Érettségizzen esti tagozatos gimnáziumban! PDF Nyomtatás E-mail

A Balassi Bálint Gimnázium Kálban (3350 Kál, Rózsa út 8.) a 2018/2019-es tanévre beiratkozást tart 10., 11., és 12. évfolyamokra, esti tagozaton.

Beiratkozások: augusztus 22-24. 10:00-11:00
augusztus 27-28. 13:00-15:00

Miért jó nálunk tanulni?

 • Tandíj nincs
 • Diákigazolvány igényelhető
 • Előzetes középiskolai tanulmányokat beszámítunk
 • Hetente 2 alkalommal van tanítás és csak délután

A beiratkozáshoz hozni kell:

 • Személyi igazolvány
 • Lakcímkártya
 • TAJ kártya
 • Előzetes bizonyítványok

Ne várja meg a szeptembert, érdeklődjön már most a 06/30/415-0781 telefonszámon!

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. augusztus 27-től 2018. szeptember 8-ig Gödöllő és Tura állomásokon, valamint Rákos – Pécel és Tura – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
Rezsicsökkentés PDF Nyomtatás E-mail

A vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri természetbeni támogatására vonatkozó igénybejelentés benyújtásáról.

Részletek: itt

Adatkezelési tájékoztató: itt

Igénybejelentő nyilatkozat: itt

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 20

eÜgyintézés

Hirdetés

Tárhely és design:
Kolibri Informatika
Ha hirdetni szeretne, érdeklődjön a Hivatalban!

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi