Köszöntjük weblapunkon
Hirdetmény PDF Nyomtatás E-mail

A szociális tüzelőanyag juttatásról szóló 16/2020. (XI.24.) önkormányzati rendelet szerint az önkormányzat összesen 289 q, jogosultanként 5 q szociális tüzelőanyag (barnakőszén) támogatást biztosít a rászoruló karácsondi lakosok számára.

A támogatás forrását a központi és a helyi önkormányzati költségvetés biztosítja.

Az eljárás kérelemre indul, melyet a járvány helyzetre való tekintettel a helyi COOP ABC-ben, a postán, a gyógyszertárban, dohányboltban, ill. a Karácsondi Közös Önkormányzati Hivatalban beszerezhető, vagy a www.karacsond.hu honlapról letölthető formanyomtatványon lehet benyújtani.

Kérelmet nyújthatnak be a Karácsond közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező azon lakosok, akik

  1. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerinti
  2. a) aktív korúak ellátására,
  3. b) időskorúak járadékára,
  4. c) települési támogatásra jogosultak,
  5. a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozottan halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek,
  6. jövedelem határtól függetlenül
  7. akik tartósan beteg gyermeket nevelnek
  8. akik 3 vagy több gyermeket nevelnek
  9. a tartósan súlyos beteg, valamint fogyatékos személyek és
  10. mindazon kérelmezők, akik létfenntartása, megélhetése veszélyeztetve van.

Az 1. pont a), b) és a 3. pontban meghatározott kérelmezők esetén a kérelemhez mellékelni kell a jogosultságot igazoló okiratot.

Ugyanazon lakóingatlanon élők esetén csak egy jogcímen vehető igénybe támogatás, függetlenül az ingatlanban élő személyek és háztartások számától.

A kérelmeket (szükséges mellékletekkel együtt) a Közös Önkormányzati Hivatal kapuján lévő postaládába szíveskedjenek bedobni, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre megküldeni.

A kérelmek benyújtásának határideje: 2021. január 15.

/A kérelmek elbírálásának határideje: 2021. január 29./

A támogatás igénybevételének jogosságát, valamint a tüzelőanyag felhasználását a közös önkormányzati hivatal ellenőrzi. A jogosulatlan igénylés, vagy a tüzelőanyag eladása szankciót von maga után.

A szociális tüzelőanyag juttatás szabályairól szóló 16/2020. (XI.24.) önkormányzati rendelet a Művelődési Ház hirdetőtábláján és a www.karacsond.hu honlapon elolvasható.

Földi Csaba
Polgármester tartós távolléte miatt
Kiss Imre Alpolgármester

Szociális tüzelőanyag juttatásról szóló rendelet

Kérelem szociális tüzelőanyag igénylésére

 
Locsolási kártalanítás PDF Nyomtatás E-mail

A locsolási kártalanítás igénylésének és megállapításának szabályai.

Részletek: pdf

Kérvény: doc

 
Tájékoztatás PDF Nyomtatás E-mail

 
Bursa Hungarica PDF Nyomtatás E-mail

 
AGRÁRCENZUS PDF Nyomtatás E-mail

 
Tájékoztatás PDF Nyomtatás E-mail

 
Vágányzári információ PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2020. szeptember 24-tól 2020. október 12-ig Füzesabony – Mezőkövesd állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80. Budapest – Sátoraljaújhely vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

További részletek: itt

 
SAJTÓKÖZLEMÉNY PDF Nyomtatás E-mail

Hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket az Agrárminisztérium és a Nébih

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalán.

A koronavírus járvány miatt a helyi termelők többsége nehéz helyzetbe került: egyre több piac zárja be kapuit, más értékesítési felület hiányában pedig a termelők nehezen találnak vevőt terményeik, termékeik számára. Az Agrárminisztérium folyamatosan keresi a lehetőségeket e nehézségek megoldására. Az elmúlt hetekben többek között szorgalmazták a piacok megfelelő óvintézkedések mellett történő újranyitását, de a vendéglátók és közétkeztetők figyelmét is felhívták a helyi termékek előnyeire – emlékeztet az államtitkár.

A magyar termelők segítésének egyik új eleme a „termelő kereső” felület elindítása. Az érdeklődő őstermelők és kistermelők a https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalon érhetik el a regisztrációhoz szükséges űrlapot. Nevük és elérhetőségeik mellett az általuk kínált főbb terméktípusokat, valamelyik szakmai azonosítójukat kell megadniuk, továbbá, hogy vállalnak-e kiszállítást. A vásárlók, azaz a lakosok és szolgáltatók (kereskedők, vendéglátók, étkeztetők) a későbbiekben ugyanezen oldalon tájékozódhatnak arról, hogy kik és mit kínálnak eladásra a környékükön. A kereshető adatbázis mellett az adatok térképen is megjelennek, még könnyebbé téve a böngészést.

Zsigó Róbert államtitkár kiemelte, hogy az értékesítés folyamatában az agrártárca és a Nébih nem vesz részt, a felülettel kizárólag a kapcsolatfelvétel lehetőségét szeretnék segíteni a lakosság, a szolgáltatók és a helyi termelők között. A helyi termék választása ugyanis mindenki számára előnyös. A vásárlók közvetlen környezetükben, így fenntarthatóbb módon juthatnak kiváló minőségű, magyar alapanyagokhoz, élelmiszerekhez. Vásárlásukkal pedig támogatják a nehéz helyzetbe került helyi termelőket, akik így tovább folytathatják értékes munkájukat.

AM Sajtóiroda

 
Felhívás PDF Nyomtatás E-mail

 
Ismertető PDF Nyomtatás E-mail

Letölthető nyomtatvány: itt

 
Koronanavírus összefoglaló PDF Nyomtatás E-mail

 
Hirdetmény - Gödöllő - Hatvan vasútvonal PDF Nyomtatás E-mail

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2020. április 14-től 2020. május 7-ig Gödöllő – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80. sz. Budapest – Hatvan – Miskolc – Sátoraljaújhely vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Az 5018 sz. vonat helyett április 26/27 – május 7/8-ig éjszakánként Isaszeg – Hatvan állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik.

Letölthető: itt

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 21