Hírek
Új utcanevek Karácsondon PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 22. csütörtök, 10:32

Heves Megyei
Kormányhivatal
Gyöngyösi Járási Hivatala

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új utcanevek KarácsondonA helyi önkormányzatokról szóló törvény idén január 1-jén hatályba lépett módosítása értelmében közterületek nem viselhetik olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, illetve az elnevezésükben nem szerepelhet olyan kifejezés vagy olyan szervezet neve, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal. A közterületek nevének meghatározása a helyi önkormányzatok feladata.

Karácsondon az önkormányzat a Sallai utcát Gyöngyvirág, a Gorkij utcát Pillangó, míg az Úttörő utcát Gesztenyéskert útra nevezte át, ez 98 helybéli számára jelentett új lakcímet.

A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény szerint a járási hivatal végzi a személyi azonosítóról és a lakcímről szóló hatósági igazolvány kitöltésével, nyilvántartásával, kézbesítésével kapcsolatos feladatokat.

Annak érdekében, hogy a közigazgatás közelebb kerüljön az emberekhez, hogy ne a polgárok, hanem az ügyiratok „utazzanak”, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője együttműködési megállapodást kötött Karácsond polgármesterével.

A megállapodásban és a hatályos jogszabályokban foglaltak szerint megtörtént a költözéssel nem járó lakcímigazolványok illetékmentes kiállítása a gyöngyösi okmányirodában. Az önkormányzat vállalta a lakosság értesítését, gondoskodott az okmányok biztonságos őrzéséről, tárolásáról. Az önkormányzat a kézbesítési napon egy irodahelyiséget a járási hivatal kizárólagos, ingyenes használatába adott, biztosította az ügyfélforgalom zökkenőmentes lebonyolítását. Azok a lakosok, akik az okmánycserére szánt napokon nem tudtak megjelenni, tájékoztatást kaptak arról, hogy új lakcímigazolványukat az okmányirodában vehetik át.


Gyöngyös, 2013. augusztus 21.

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 22. csütörtök, 10:43
 
2013. ÉVI KARÁCSONDI JUNIÁLIS TÁMOGATÓI, SZPONZORAI PDF Nyomtatás E-mail
2013. július 05. péntek, 11:18

Módosítás dátuma: 2013. július 11. csütörtök, 14:32
 
Kincskereső és Indiántábor 2013. PDF Nyomtatás E-mail
2013. július 05. péntek, 11:10

A Karácsond ÁMK Ady Endre Művelődési Ház idén is várja táborába a kalandot, romantikát kedvelő kis indiánokat.

Tábor időtartama: 2013. július 15-19-ig (hétfőtől péntekig)

Részvételi díj: 10.000 Ft/fő, testvéreknek 8.000 Ft/fő (tízórai, ebéd, uzsonna, frissítő, gyümölcs + kézműves kellékek)

A tábor napirendje:
9 óra - megérkezés a táborba
fél 10 óra - "féltíz-órai"
10-12 óráig - délelőtti programok
12:30 óra - ebéd
13.30 óráig - pihenő, szabad játék
13.30-15.30 óráig - délutáni programok
15.30-16 óráig - uzsonna, hazatérés

A tábor során az indiános keretjáték segítségével különböző indiánok által is ismert kézműves mesterségek alapfogásaiba igyekszünk beavatni a résztvevőket, így többek között sort kerítünk agyagozásra, rafiázásra, fakanálbáb – készítésre, papírsárkány készítésre, népi hangszerkészítésre, batikolásra, íjkészítésre, vándorbot faragásra, kincskeresésre.

Jelentkezés a könyvtárban 2013. július 11-ig. A tábor minimum 15 fő jelentkezése esetén indul.

Jelentkezz már holnap!

Módosítás dátuma: 2013. július 11. csütörtök, 14:30
 
KÖZEL 1,5 MILLIÁRD FORINTOS SZENNYVÍZBERUHÁZÁS VALÓSUL MEG KARÁCSONDON PDF Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 10. szerda, 07:49

Karácsond Község Önkormányzata sikerrel pályázott a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez a KEOP Szennyvízelvezetés és tisztítás KEOP-1.2.0/B/10 konstrukcióra. A támogatásról szóló értesítést 2011. május 18-i dátummal küldte meg a Környezetvédelmi Fejlesztési Igazgatóság. A „Karácsond község szennyvízelvezetés és tisztítás” című, KEOP-1.2.0/B/10-2010-0029 azonosítószámú projekt a megvalósításhoz nettó 1 237 949 508 forintot nyert a Kohéziós Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásában.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 10. szerda, 08:36
Bővebben...
 
A Karácsondi gyermekek védelmében PDF Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 10. szerda, 10:48

A Gyermekjóléti szolgálat bemutatása:

A települési önkormányzat a településen élő gyermekek veszélyeztetettségének megelőzését a gyermekjóléti szolgáltatás útján szervezi. A gyermekjóléti szolgáltatás olyan észlelő – és jelzőrendszert működtet, amely lehetővé teszi a gyermekeket általában veszélyeztető okok feltárását, valamint az egyes gyermek veszélyeztetettségének időben történő felismerését. A gyermekjóléti szolgáltatás olyan, a gyermek érdekeit védő speciális személyes szociális szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi és lelki egészségének, családban történő nevelkedésének elősegítését, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzését, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését. A gyermekjóléti alapellátás célja, hogy hozzájáruljon a gyermek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének, a családban történő nevelésének elősegítéséhez, a veszélyeztetettség megelőzéséhez, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetéséhez, valamint a gyermek családjából történő kiemelésének megelőzéséhez.

 

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 10. szerda, 11:01
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2

eÜgyintézés

Hirdetés

Tárhely és design:
Kolibri Informatika
Ha hirdetni szeretne, érdeklődjön a Hivatalban!

Ki olvas minket

Oldalainkat 13 vendég böngészi